Ülkemizin en büyük evcil hayvan mağazası olan tcremix.org sitemizde kedi veya köpek besleyenler için hayatlarını kolaylaştıracak çok sayıda ürün bulunuyor. Bunların en başında mamalar geliyor eğer köpek besliyorsanız köpek maması başta olmak üzere yavru köpek maması, yaşlı köpek maması, light köpek maması, tahılsız köpek maması, konserve köpek yaş mama ürünlerini bulabileceğiniz gibi köpek sağlık ürünleri, köpek ödülleri, köpek bakım ürünleri, köpek aksesuarları, köpek mama su kapları, köpek oyuncakları, köpek eğitim ürünleri, köpek tasmaları gibi işlerinizi kolaylaştıracak çok sayıda ürünü bulabilirsiniz. Kedi besleyen arkadaşlar başta kedi maması ana kategorimiz olmak üzere konserve kedi yaş maması, yavru kedi konserve maması, yavru kedi maması, kısırlaştırılmış kedi maması, yaşlı kedi maması, yetişkin kedi maması, light diyet kedi maması kategorilerimizi ziyaret ederek kedinizin temel beslenme ihtiyaçlarını karşılayabilirisiniz. Diğer yandan ihtiyaç duyabileceğiniz diğer ürünleri kedi ödülleri, kedi tuvaletleri, kedi oyuncakları, kedi vitaminleri, kedi kumu, kedi aksesuarları, kedi bakım ürünleri, kedi mama su kapları ana kategorilerimizden bulabilirsiniz. Ayrıntılı armaa için alt kategorilerimize de göz atmanızda fayda var. Türkiye 'nin en büyük online pet shop mağazası tcremix.org sitemize hepiniz davetlisiniz.
Esenyurt Escort
Seyfullah Çiçek
Köşe Yazarı
Seyfullah Çiçek
 

“ÜNLÜLERLE ANILARIM” ENVER HIZLAN (Vali)

Enver Hızlan, hem devletin hem de halkın valisi olarak Cumhuriyet tarihimizde iz bırakmış üç-beş valimizden biridir. 1931 yılında Giresun’un Görele ilçesine bağlı Kuşçulu köyünde doğmuştur. Benim de köylümdür. Kendisiyle gerek valiliği ve gerekse emekliliğinde hem kişisel hem de Giresun Dergisi adına muhabir ve köşe yazarı sıfatıyla birçok kez görüşmüşlüğümüz, sohbet etmişliğimiz vardır. Onunla ilgili bazı anılarım olduğu gibi, ondan da bazı ilginç anılar dinledim. Bu nedenle, “Ünlülerle Anılarım” adlı kitap çalışmamda ona da geniş bir şekilde yer verdim. İşte onunla ilgili anılardan biri: “Yıl 1978, Vali Enver Hızlan Aydın’a atanır. Bir-iki gün geçtikten sonra makam kapısı çalınır. Sekreter, “Misafirleriniz var efendim” demeye kalmadan bir grup insan içeri girer. Gelenler, iktidar partisi CHP’nin il yönetimi...Randevuları yok...Vali bozulmuştur ama kibarlığı elden bırakmaz. Biraz sohbetten sonra CHP’liler, Vali Hızlan’a bir isim listesi uzatır. -Bunlar nedir? -Partimize düşman devlet memurlarının listesi. Liste kabarık...Emniyette, tarım, sağlık, köyişleri, milli eğitim gibi bilumum müdürlüklerde çalışan memurlar, şefler ve müdürlerin listesi. -Ne olacak bu liste? -Görev yerleri değişecek. -Bir dakika beyler. Galiba siz beni partinin valisi sandınız. Ben devletin valisiyim. Vali Hızlan, konuklarını bu sözlerin ardından yolcu eder. Ama Aydın’da da fazla kalamaz.” *** 1997 yılında köylüm ve arkadaşım İnş.Müh.Şadi Kaya ile “Kuşçulu Köyü”nü kitaplaştırmaya karar vermiştik. Bunun için de bilgi ve belge toplamaya başlamıştık. Hemen aklıma, bir yıl önce emekliye ayrılmış olan Enver Hızlan geldi. Telefonla arayıp, durumu anlattım. Ertesi gün işyerimde buluşmak üzere randevulaştık. Ertesi gün kararlaştırdığımız saate az bir süre kala telefonla beni arayarak, yol tarifi istedi. Tarifi, özel arabası olduğunu düşünerek yapmaya başlayınca; -“Minibüs veya otobüs geçmiyor mu sizin oradan, ona göre tarif et bana!” diye üsteledi. Tarifim üzerine binmiş olduğu Üsküdar-Acıbadem minibüslerinden birinden iş yerimin (Altunizade Öğrenci Yurdu) yanında inince, şaka yollu takıldım, kendisine: -“Koskoca vali minibüse biner mi?” “Valla Seyfullah” dedi: -“Biliyorsun ben o tip valilerden değilim. Hem sonra, halkın arasına girmek kadar güzel bir şey var mı? Valiliğimde de hep öyle yapardım.” İşte böyle bir valiydi, Enver Hızlan. Oldukça uzun süren sohbetimiz esnasında, bir hayli bilgi derledik kendisinden. Sonuçta, sevgili Şadi ile müştereken kaleme aldığımız küçük boyutlu 112 sayfalık “Görele Kuşçulu Köyü-Tüm Yönleriyle’97” adlı kitabımız çıktı ortaya. Aradan 23 yıl geçtikten sonra, yine O’nun ricası üzerine Özcan Temel, Mehmet Erener ve Seval Demirel’in de yazı katkılarıyla 2020 yılında bu defa genişletilerek güncelleştirilmiş büyük boyutlu 512 sayfalık “Dünden/Bugüne Giresun-Görele KUŞÇULU Köyü” adlı kitabımız çıktı ortaya.
Ekleme Tarihi: 18 Kasım 2023 - Cumartesi

“ÜNLÜLERLE ANILARIM” ENVER HIZLAN (Vali)

Enver Hızlan, hem devletin hem de halkın valisi olarak Cumhuriyet tarihimizde iz bırakmış üç-beş valimizden biridir.
1931 yılında Giresun’un Görele ilçesine bağlı Kuşçulu köyünde doğmuştur.
Benim de köylümdür.
Kendisiyle gerek valiliği ve gerekse emekliliğinde hem kişisel hem de Giresun Dergisi adına muhabir ve köşe yazarı sıfatıyla birçok kez görüşmüşlüğümüz, sohbet etmişliğimiz vardır.
Onunla ilgili bazı anılarım olduğu gibi, ondan da bazı ilginç anılar dinledim.
Bu nedenle, “Ünlülerle Anılarım” adlı kitap çalışmamda ona da geniş bir şekilde yer verdim.
İşte onunla ilgili anılardan biri:
“Yıl 1978, Vali Enver Hızlan Aydın’a atanır.
Bir-iki gün geçtikten sonra makam kapısı çalınır.
Sekreter, “Misafirleriniz var efendim” demeye kalmadan bir grup insan içeri girer.
Gelenler, iktidar partisi CHP’nin il yönetimi...Randevuları yok...Vali bozulmuştur ama kibarlığı elden bırakmaz.
Biraz sohbetten sonra CHP’liler, Vali Hızlan’a bir isim listesi uzatır.
-Bunlar nedir?
-Partimize düşman devlet memurlarının listesi.
Liste kabarık...Emniyette, tarım, sağlık, köyişleri, milli eğitim gibi bilumum müdürlüklerde çalışan memurlar, şefler ve müdürlerin listesi.
-Ne olacak bu liste?
-Görev yerleri değişecek.
-Bir dakika beyler. Galiba siz beni partinin valisi sandınız. Ben devletin valisiyim.
Vali Hızlan, konuklarını bu sözlerin ardından yolcu eder.
Ama Aydın’da da fazla kalamaz.”
***
1997 yılında köylüm ve arkadaşım İnş.Müh.Şadi Kaya ile “Kuşçulu Köyü”nü kitaplaştırmaya karar vermiştik. Bunun için de bilgi ve belge toplamaya başlamıştık. Hemen aklıma, bir yıl önce emekliye ayrılmış olan Enver Hızlan geldi. Telefonla arayıp, durumu anlattım. Ertesi gün işyerimde buluşmak üzere randevulaştık.
Ertesi gün kararlaştırdığımız saate az bir süre kala telefonla beni arayarak, yol tarifi istedi. Tarifi, özel arabası olduğunu düşünerek yapmaya başlayınca;
-“Minibüs veya otobüs geçmiyor mu sizin oradan, ona göre tarif et bana!” diye üsteledi.
Tarifim üzerine binmiş olduğu Üsküdar-Acıbadem minibüslerinden birinden iş yerimin (Altunizade Öğrenci Yurdu) yanında inince, şaka yollu takıldım, kendisine:
-“Koskoca vali minibüse biner mi?”
“Valla Seyfullah” dedi:
-“Biliyorsun ben o tip valilerden değilim. Hem sonra, halkın arasına girmek kadar güzel bir şey var mı? Valiliğimde de hep öyle yapardım.”
İşte böyle bir valiydi, Enver Hızlan.
Oldukça uzun süren sohbetimiz esnasında, bir hayli bilgi derledik kendisinden.
Sonuçta, sevgili Şadi ile müştereken kaleme aldığımız küçük boyutlu 112 sayfalık “Görele Kuşçulu Köyü-Tüm Yönleriyle’97” adlı kitabımız çıktı ortaya.
Aradan 23 yıl geçtikten sonra, yine O’nun ricası üzerine Özcan Temel, Mehmet Erener ve Seval Demirel’in de yazı katkılarıyla 2020 yılında bu defa genişletilerek güncelleştirilmiş büyük boyutlu 512 sayfalık “Dünden/Bugüne Giresun-Görele KUŞÇULU Köyü” adlı kitabımız çıktı ortaya.
Yazıya ifade bırak !
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

siyahbet giriş