Yaylacıların Çileli Yolu !

İYİ Parti İl Genel Meclis Üyesi Ömer Cebeci, konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi.

“Güce Akıl Baba Şantiyesi Gelevera yolunu yoğun  kullanan Tirebulu,Eynesil,Güce , Görele Espiye İlçelerindeki  yaylacılarımız bu yolun aşırı bozuk olmasından kaynaklı  yaşadığınız sıkıntıları beni arayarak söylediniz.

Tirebolu Orman Müdürü ve Akıl Baba şantiye şefiyle görüştüm bu yolu bir kaç güne kadar Orman işletme makinaları silecek sözünü aldım. Aslında bu yol DOKAP 2. derece yeşil yol kapsamında bu yolu 2021ve 2023  yılında  yol Ağı komisyonu üyeleriyle birlikte ( Ömer Cebeci,Abdullah Öztürk, M.Akif Yılmaz,Tuğrul Ukuş Ahmet Salih Bal  ) ile birlikte İl Özel İdare yol ağına alınması için İl Genel meclisine bir rapor hazırladık ve meclisten oy birliğiyle İl Özel İdare yol ağına alınma kararı aldık. Bu yol İl Özel İdare yol ağına geçmiş oldu bu yolun bakımını ve alt yapı yatırımını yapması gereken İl Özel İdaredir. Maalesef   iktidarın siyasi gücünü kullananlar yatırımları siyasi baskıyla  kendi yaylalarına ve kendi bölgelerine yapmaktadırlar.50 yıldır 5 ilçenin kullandığı yayla yolu Giresun'un en geri kalmış yaylacıların çileli yoludur” dedi goreleden haber-medya