"TİREBOLU VE DOĞANKENT TEHLİKEDE!"

Yaptığı açıklamada, Gümüşhane'nin Kürtün ilçesi Kazıkbeli yolu güzergahında yolun baraj gölüne kaydığını belirten Ömer Cebeci, böyle bir durumda gölde tsunami yaşanabileceğini söyleyerek, Tirebolu ve Doğankent' le birlikte Kürtün ilçesinin de tehlikede olduğu uyarısında bulundu!..
Ömer Cebeci şunları kaydetti:
"Bu yol, Yeşilyol projesi kapsamında ve yıllardır yaylacılarımız tarafından yoğun bir şekilde kullanılmaktadır. Özellikle Eynesil, Tirebolu, Espiye ve Görele ilçelerindeki yaylacılarımız için bu yol hayati öneme sahiptir.
Ancak burada ciddi bir sıkıntı söz konusudur.Yolumuz, her yıl yavaş yavaş Kürtün Barajı rezervuar alanına doğru kaymaktadır.Bu hareketlilik, hem yaylacılarımız hem de bizler tarafından gözlemlenmektedir.O güzergahta Kürtün Barajı ve rezervuar alanı bulunmakta, bu durum da büyük bir risk teşkil etmektedir.
Gümüşhane İl Genel Meclisi Başkanlığı'na sesleniyoruz ve bu konu ile ilgili bir komisyon raporu hazırlanmasını talep ediyoruz. Ayrıca Gümüşhane Valiliği'nden, Karadeniz Teknik Üniversitesi Jeofizik ve Jeoloji bölümleri ile işbirliği yaparak, bu kütlenin hareketliliğini sondaj çalışmaları ile incelemesini talep ediyoruz.Bu çalışmaların öncülüğünü Gümüşhane Valiliği'nin yapmasını bekliyoruz.
Burada oluşabilecek büyük bir risk vardır.Eğer bu kütlenin baraj rezervuar alanına kayması durumu gerçekleşirse, baraj gölünde bir tsunami ve suyun baraj gövdesinden boşalmasıyla birlikte Doğankent ve Tirebolu'da yaşayan binlerce insanın hayatı tehlikeye girebilir. Bu riskin göz ardı edilmemesi gerektiğini vurguluyoruz.
Bugün, bu tehlikeyi gündeme taşımamızın en büyük nedeni, binlerce insanın hayatının söz konusu olmasıdır.Buradaki hareketliliğin sürekli takip edilmesini istiyoruz ve tarihe not düşüyoruz." 

Namık Baltaoğlu