İYİ FİYAT VERMEZSE KARADENİZLİ AKP' Yİ PATLATACAK"

CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, "Buğdayda üreticiyi patlattınız, arpada patlattınız. Eğer fındıkta da patlatırsanız bu millet AKP’yi patlatacak, Karadeniz AKP’yi patlatacak" dedi. Suiçmez, Meclis fındıkla ilgili sorunların konuşulduğu oturumda partisi adına söz aldı. Kürsüye üzerinde yöresel kıyafet, elinde balon ve bir sepet fındıkla gelen Suiçmez konuşmasına "Yine yeşillendi fındık dalları, yine geldi fındığı konuşmanın zamanı" sözleriyle başladı.
Fındıkta hasat zamanı yaklaşırken üreticilerin alım fiyatlarının belirlenmesini beklediklerini belirten Suiçmez şunları söyledi:
"Geçmiş yıllarda sanayicinin isteği üzerine açıkladığı rekolte tahminini sonradan değiştiren bakanlığın bu yıl rekolte ve verim tahminini merakla bekliyoruz. Yıllardır uygulanan üretimi yani rekolteyi ve verimi yüksek gösterip alım fiyatını düşürme politikası fındık üreticilerimizi ve üretimimizi olumsuz etkiliyor. Bu yıl, bu yanlışa artık ‘Dur!’ deyin. Buğday, arpa, çay üreticisine yapılanı yapmayıp fındıkta üretenin emeğinin karşılığını verin.
FİSKOBİRLİK başkanı (Lütfi Bayraktar) aynı zamanda AKP milletvekili çift maaşlı Lütfi Bayraktar açıklama yapmış, ‘Fındık fiyatında uçmayı beklemeyin’ demiş. Bence siz uçmayı bekleyin. Zira fındık alım fiyatı 160 liranın altında olursa merak etmeyin bu millet sizi uçuracak."
Bu sırada Suiçmez kürsüye getirdiği balonları patlattı. Suiçmez devamında “Buğdayda üreticiyi patlattınız, arpada patlattınız. Eğer fındıkta da patlatırsanız bu millet AKP’yi patlatacak, Karadeniz AKP’yi patlatacak” diye konuştu. Namık Baltaoğlu