BİZDE ADAM YEME SİYASETİNE DEVAM …!

Bazı sosyal medya hesaplarından kendi dönemine ait asılsız iddialara cevap veren  Görele Eski Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu” Kıymetli Hemşehrilerim,

Saygıdeğer dostlar ,

Öncelikle iki Gün önce elim trafik kazasında Rahmet-i Rahman’a kavuşan Kemal Kılıç amcaya ve kıymetli kardeşim,dostum Mümtaz insan Halil çırtlık kardeşime Allah cc’tan Rahmet kederli ailelerine ve tüm sevenlerine baş sağlığı diliyorum.

2004-2014 yılları arası Görele belediye başkanlığı yaptığım Dönemimde karadeniz sahil yolu inşaatının yapımı aşamasında Görele ilçe geçişi inşaa çalışmalarını durdurdum.

Uzun süren görüşmeler neticesinde inşaası yapılmayan kısımlarda sahil geçişi projesini tadil ettirdim.

Kaba deresi ve çanakçı deresi arasındaki güzergahı değiştirdik. Eski projeye göre yol liman başkanlığı binasına ve otogara sıfır olacak şekilde geçiyordu. 120 dönüm ve 60 dönüm rekreasyon alanı kazanacak şekilde sahil yolunu öteledim.

Bakanlıkta yaptığımız görüşmelerde aynen şu ifadeleri kullandım ;” YOLU İKİ TÜRLÜ GEÇERSİNİZ YA BİZİM İSTEDİĞİMİZ GİBİ YA DA RESEN GEÇERSİNİZ” dedim.

Siyasi bir ikbal ve gelecek düşünmedim.

Bu düşünceye hiç bir zaman sahip olmadım.

-KAVŞAK YAPIMI MEVZUULARI İSE ŞÖYLE CEREYAN ETTİ: Karadeniz sahil yolu yapımı yüksek bütçelere mal olması sebebi ile öngörülen köprülü kavşaklar bir çok yerlerde olduğu gibi görele sahil geçişinde de iptal edilmiştiler. Daha sonradan uygun bütçe

 olması halinde yapımları söz konusu olacak diye genel bir yaklaşım söz konusuydu.

İlerleyen zamanlarda dönemin ulaştırma ( bayındırlık ) bakanı sayın  Binali YILDIRIM’a ilçemiz ile ilgili taleplerimi ilettiğim zaman, taleplerimizin yerine getirilmesi ile ilgili Müstaşarı sayın Habip SOLUK beye yönlendirdi.

Sayın müsteşar Habip Soluk bey makamında dönemin Trabzon karayolları bölge müdürünü arayarak aynen şu ifadeleri kullandı: Görele Belediye başkanı Ertuğrul Melikoğlu yanımda ; (bana dönerek ne zaman Görele’ye gideceksin dedi “yarın Görele’deyim “dedim .) YARIN GÖRELE’YE GİDİYORSUN BAŞKANIN İSTEKLERİ VAR NELERSE HEPSİNİ BİZ BAKANLIĞIN YAPACAĞI ŞEYLER DIŞINDA Kİ İSTEKLERİ VAR İSE DAHİ YERİNE GETİRİYORSUN ,BANA BİLGİ VERİYORSUN …diyerek talimatlandırdı.

Yeşiltepe mahallesinin şehir içi geçişindeki içme suyu borularını bile o dönemde Karayolları bölge müdürümüzden talep ettim ve zannedersem YÜKLENİCİ FİRMA LIMAK TARAFINDAN İÇME SUYU BORULARI VERİLDİ. İLGİLİ SU İŞLERİ BİRİMİ RECEP KAMBUR VE EKİBİ İŞÇİLİKLERİNİ YAPTI. GÖRELE DEVLET HASTANESİNE SU ÇIKMIYORDU BOZCAALI mahallesindeki yüksek binalara su çıkmıyordu. Devlet hastanesinin kanalizasyonu kayalardan aşağıya dökülüyordu.

Bu kapsamda görele geçişinde liman kavşağı hariç trabzon ve giresun tarafındaki girişlere köprülü kavşak yapımıyla ilgili taleplerimiz alındı.

ANKARA’ya BAKANLIĞA İLETİLDİ.

YATIRIM PROGRAMIMA ALINDI.

TRABZON BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ EMRİNE ÖDENEKLERİ ÇIKTI.

MÜTEAKİBEN TRABZON TARAFINDAKİ KÖPRÜLÜ KAVŞAK YAPILDI.

DAHA SONRADAN ÖĞRENİYORUM :GİRESUN TARAFINDAKİ KÖPRÜLÜ KAVŞAK ÖDENEĞİ TRABZON KARAYOLLARI BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN GİZLİ BİR EL İLE ( bilemediğim) BAŞKA BİR YERE KAYDIRILDI.

DEVLETİN KAYITLARI MEVCUTTUR.

BU KAVŞAĞIN YATIRIM PROGRAMINA ALDIRILIP ÖDENEĞİNİN ÇIKARTILIP İHALESİNİN YAPILARAK İNŞAASI AŞAMASINDAKİ KAVŞAĞIN ÖDENEĞİNİN BAŞKA BİR YERE KAYDIRILMASINDA ETKİSİ OLANLARIN VEBALİNİ SORACAK NE BİR GÖRELE KAMUOYU VAR NEDE BAŞKA BİRİLERİ.

GÜNAHLARI VEBALLERİ KİMLERİN BOYNUNA İSE MAHKEME-i KÜBRADA ORTAYA ÇIKACAKTIR.

-ÇÖPLE İLGİLİ ( katı atık demiyorum?) çavuşlu taş ocağındaki çöp tesisi ile ilgili imzam olmadığı halde üzerime suçlamalar atıldı.

-2014 yılında. Bağımsız çıkıp az bir farkla kaybettiğim seçimlerde kazansa idim.

O ÇÖP TESİSİNİ YAPTIRMAYACAKTIM.

Maalesef Görele’nin makus talihini değiştirmek nasip olmadı.

Görele çavuşlu gibi Çanakçı gibi Güce gibi bir yerleşim yeri oldu Dereli gibi bile olamadı DERELİ Görele’yi geçti.

Görele sanayisi yolu karayolları güzergahında  TRABZON’da olsaydı 10 yıldır çift gidiş geliş DUBLE YOL YAPILMIŞTI.

-BİZDE ADAM YEME SİYASETİNE DEVAM …!

Şunu da ifade edeyim: GÖRELE SEYAHAT SAYIN HASAN ALİ KODAL OTOBÜSLERİ İLE GÖRELE VE TÜM GİRESUNLU HEMŞEHRİLERİMİ TRABZONA GÖTÜRÜP GEZİLER DÜZENLESİN PARALARI BENDEN.

100 YIL İLERİ GİDİN….

ALIN SİZE ZAMANDA YOLCULUK…!

Hemşehrilerim için elimden gelen şimdilik budur.

Arz ediyorum.

Aziz hemşehrilerime şükranlarımı sunuyorum” dedi goreleden haber-medya