BAŞKAN KÖSE, HAYVANSEVERLERİN SESİNİ GİRESUN’DAN TÜRKİYE’YE DUYURDU!

Giresun Belediyesi, TBMM’de kabul edilen sokak hayvanları yasasına dikkat çekmek, sokak hayvanlarına olan sevgi ve desteği göstermek için ROCK’N MİHAV adı altında muhteşem bir konser düzenledi.

Yasaya tepki için kucağında bir can dost ile çektiği videolu mesajla Türkiye gündemine giren ve 2.2 milyon izlenme sayısına ulaşan Belediye Başkanı Fuat Köse, farkındalık konserini izleyicilerin arasında takip etti.

Atatürk Meydanı’nda düzenlenen farkındalık konserinde yasaya tepki verilirken, konser sonrası Başkan Köse konseri takip edenlere köpek maması dağıttı.

Hayvanseverler ise bu anlamlı konser için Başkan Fuat Köse ve emeği geçenlere teşekkür ederken, yeni çıkarılan yasaya tepkili olduklarını da dile getirdi.

KÖSE: “ÇAĞ DIŞI YASA VİCDANEN KABUL EDİLEBİLİR DEĞİLDİR”

Belediye Başkanı Fuat Köse, konser alanında yaptığı konuşmasında ise, “Sahipsiz hayvanların uyutulmasına yönelik çağ dışı yasanın uygulanması vicdanen mümkün değildir. Bu gerçeği herkesin göreceğine inanıyorum. Bu yasa can dostlarımızın yaşamını sürdürebilmesi için büyük bir tehdit içermektedir. Düzenlediğimiz farkındalık konseri ile hep birlikte sevgi dolu melodilerle bu can dostlarımız için farkındalık yaratmayı hedefledik. Can dostlarımızın yaşamını sürdürebilmesi için mücadelemizi hep birlikte sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.