Görele'nin Değerli Yardımsever İş İnsanı Melahat Gürel'e Veda

Düzenlenen cenaze törenine, Görele Belediye Başkanı Hasbi Dede, Görele önceki dönem Belediye başkanı ve Giresun İl Özel Genel Sekreteri Tolga Erener,  Giresun Federasyon Başkan Yardımcısı, Türk Kızılayı Beyoğlu Şube Başkanı Zafer Tahmaz, Beyoğlu Göreleliler Platformu Başkanı Timur Tahmaz, Görele Dernekler Federasyonu Başkanı Muhittin Çelik, Beykoz Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Kuruderi, Görele Seyahat Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Ali Kodal, Birol Kardaş, İzzet Yayla,

 İş insanları ,bürokratlar ,Siyasiler,Nihat Gürel Fen lisesi İdarecileri ve öğretmenleri, Nihat Gürel Fen Lisesi eski müdürü Yusuf Ali Keskin, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda hemşehrimiz katıldı.

Melahat Gürel, hayatı boyunca insanlara yardım etmeyi kendine misyon edinmiş biriydi. Görele’de ve çevresinde pek çok hayır işine imza atan Gürel, eğitime verdiği önemle de tanınırdı. Desteklediği eğitim kurumları sayesinde birçok genç, kaliteli eğitim alarak hayata atılma şansı buldu. Özellikle Nihat Gürel Fen Lisesi'nin kurulmasında ve gelişmesinde büyük emekleri olan Gürel, bu okulun öğrencilerine sunduğu fırsatlarla gençlerin geleceğine ışık tuttu.

Melahat Gürel'in iyilik dolu kalbi, onun her zaman hatırlanmasını sağlayacak. Görele ve çevresinde ihtiyaç sahibi ailelere yaptığı yardımlar, öğrencilere sağladığı burslar ve destekler, onun adının her zaman anılmasına vesile olacak. Onunla birlikte çalışan ve yardım ettiği insanlar, Melahat Gürel'i bir iyilik meleği olarak tanımlıyor. Yaptığı her iyilik, onun adını yaşatacak ve toplumda bıraktığı derin izler, yeni nesillere ilham kaynağı olacak.

Görele halkı, Melahat Gürel'in aramızdan ayrılışıyla büyük bir kayıp yaşadı. Ancak onun mirası, yardımları ve eğitime verdiği değer, onu sonsuza kadar yaşatacak.

Melahat Gürel, ardında bıraktığı eserlerle ve yardımseverliğiyle, Görele'nin gurur kaynağı olmaya devam edecek. Mekânı cennet olsun.

Mustafa Oğuz KESKİN