Giresun’dan erken seçim sesleri yükseldi

“Bu fındık parasıyla geçim olmaz. Geçim yoksa seçim var” diyen CHP lideri Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek, “Ben 31 Mart seçimlerinden sonra 1 Nisan günü fırsatçılık yapıp, seçim soncunu gösterip hemen erken seçim demeyeceğim dedim. Ama şartım var dedim. Emekliye, asgari ücretliye, çaya, fındığa, buğdaya, üzüme hakkını fiyatı ver. Eğer verirsen geçim olur dedim. Vermezsen insanlar isyan eder, seçim olur dedim. O zaman bende onların sesine duyarsız kalamam. Şimdi Giresun’dan 130 liralık fiyatı verdiği gün, Giresun meydanından bak bakalım hangi ses yükseliyor. Hangi ses… 'Erken seçim' 130 lira fındık fiyatı verirsen geçim olmaz. Artık çare seçimdir seçim…” diye konuştu.

 

Erdoğan’a ‘HODRİ MEYDAN’ dedi

CHP Genel Başkanı Özel, Fındık Mitingi'nde Erdoğan'a, "Eğer verdiğin 130 TL'ye güveniyorsan haftaya cuma benim yaptığım gibi gel bakalım bu meydanı doldur, gel bakalım burada miting yap" çağrısında bulundu.

Fındık fiyatını 130 lira açıkladılar! Yazıklar olsun…

Giresun’dan iktidara seslenen CHP lideri Özel, fındık taban fiyatını 130 ve 132 lira olarak açıklayan iktidara sert çıktı. Özel, “Utanmadan, üzülmeden, sıkılmadan 130 lira fındık taban fiyatı açıkladılar yazıklar olsun yazıklar olsun…” dedi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Giresun’da fındık mitingi düzenledi. Özel, Atatürk Meydanı’nda gerçekleştirilen mitinginde fındık üreticilerine seslendi. Düzenleyecekleri fındık mitingini boşa çıkartmak için hükümetin bu sabah apar topar fındık taban fiyatı açıkladığını kaydeden CHP Lideri Özel, “Utanmadan, üzülmeden, sıkılmadan 130 lira fındık taban fiyatı açıkladılar yazıklar olsun yazıklar olsun…” dedi.

 

“BU İKTİDAR FINDIK ÜRETİCİSİ SEVMİYOR”

“Bu iktidar fındık üreticisi sevmiyor, zengin seviyor” ifadelerini kullanan Özel, fındık üreticisinden sabretmesini açıklanan fiyattan satmalarını istedi. Fındık taban fiyatına 165 lira yerine 130 lira verenlere haklarını helal etmediklerini söyleyen Özgür Özel, 35 lira kimin cebine konulacak diye sordu.

 

Özel, “Apar topar fındık fiyatını açıkladılar. Bu tamamen bir ihanettir. Bu fındık üreticisine, fındıkla yaşayan bu kentlere ihanettir. Sakarya'dan Artvin'e kadar, Trabzon'a, Ordu'ya, Giresun'a, Bartın'a, Kastamonu'ya, Samsun'a tamamen ihanettir. Bu fiyatlarla bu insanlar borçlarını ödeyemezler" şeklinde konuştu.

 

“BU FİYATI KABUL ETMİYORUZ, BU FİYAT KARADENİZ’E İHANET FİYATIDIR”

Açıklanan 130 lira fındık taban fiyatını kabul etmediklerinin altını çizen CHP lideri Özel, mitingine katılanlara “130 liralık fındık fiyatını kabul eden var?” mı diye sordu.

Özel, fındık üreticilerinden ‘Hayır’ cevabı aldı.

 

“GİRESUNLUYU KARINCA GİBİ EZDİRMEYİZ”

İktidarın fındık üreticisini küçük ve hakir görerek bir karınca gibi ezmek istediğini kaydeden Özel, “Fındık üreten Karadenizli ve Giresunlular sizi onlara karınca gibi ezdirmeyiz. Karıncanın kardeşi var o da CHP’dir” şeklinde konuştu.