"MAAŞLAR SÜREKLİ ERİYOR"

Türk Sağlık-Sen Giresun Şube Başkanı İbrahim Ekiz “Enflasyon artmaya, maaşlar erimeye, etkisiz konfederasyon seyretmeye devam ediyor” dedi.
Ekiz, “Enflasyon farkı ödemesi, maaşlardaki erimenin yalnızca bir aylığına telafi edilmesi anlamına gelirken gerçekte ise çalışanlara sıfır zam verildiğinin de bir göstergesi olmaktadır” açıklamasında bulundu.
“MAĞDUR OLAN KAMU ÇALIŞANLARI VE EMEKLİLER”
Yanlış enflasyonun tahminlerinden daima kamu görevlileri ve emeklilerin mağdur olduğuna vurgu yapan Ekiz, “Dolayısıyla yol yakınken bütçede, 2025 için hedeflenen enflasyonun gerçekçi bir rakama çekilmesi ve aynı oranda memur ve emeklilere yapılacak maaş zamlarının da güncellenmesi, milyonlarca vatandaşımızın önümüzdeki yıl rahat bir nefes alması için mecburi olarak görülmektedir” dedi.
“Önemli olan maaşların hangi oranda yükseldiği değil alım gücünün hangi oranda arttığıdır” diye Ekiz şunları kaydetti;
“Son yıllarda maaşlara yapılan oransal artışlar yüksek gibi görünse de gerçekleşen enflasyon, yapılan artışları aştığı için maaşlar sürekli erimekte, alım gücü sürekli düşmektedir.
Bu bakımdan bu erimenin mutlak surette durdurulması gerekmektedir.
Bunu sağlamanın tek yolu da kamu çalışanlarına refah payı verilmesinden geçmektedir. Dolayısıyla gerçekleşen enflasyon ve TCMB’nin enflasyon beklentileri de dikkate alınarak memur maaşları güncellenmeli, yeniden değerleme oranı mutlaka dikkate alınmalı; maaş zammının üzerine refah payı verilmesi ve enflasyon farkının da ortaya çıktığı ay itibarı ile maaşlara yansıtılması sağlanmalıdır.”