Ev Sahibi Almanya Hızlı Başladı

Julian Nagelsmann'ın takımı, EURO 2024'ün açılış maçında on kişilik İskoçya için fazla güçlüydü.

Almanya, EURO 2024'ün açılış maçında Julian Nagelsmann'ın ekibinin Münih'te on kişilik İskoçya'yı mağlup etmesiyle büyük bir başarı elde etti.

 

emel istatistikler

Almanya, bir Avrupa Şampiyonası'nda 21 yaşında veya daha genç iki oyuncuyla aynı maçta gol atan ilk takım oldu. Üç kez kazanan takım, ilk kez bir Avrupa Şampiyonası maçının ilk yarısında üç gol attı. 21 yaş 42 günlük Wirtz, turnuvada Almanya adına fileleri bulan en genç oyuncu oldu. Neuer, bir Dünya Kupası veya Avrupa Şampiyonası'nda 35. kez forma giyerek Philipp Lahm'ın önceki Almanya rekoru olan 34'ü geride bıraktı. Andy Robertson İskoçya'da 50. kez kaptanlık yaparken, Scott McTominay ve Ryan Christie 50. kez forma giydi. Porteous, Avusturyalı Aleksandar Dragović'in 2016'da Macaristan'a karşı oynadığı maçtan bu yana Avrupa Şampiyonası'ndaki ilk maçında kırmızı kart gören ilk oyuncu oldu. Füllkrug'un uluslararası turnuvalarda attığı üç gol de yedek kulübesinden geldi. Almanya, Avrupa Şampiyonası'nın açılış maçını sekizinci kez kazandı; başka hiçbir takım altıdan fazlasını yönetemedi. İskoçya, Avrupa Şampiyonası elemelerinde Hollanda'ya 6-0 yenildikleri 2003'ten bu yana ilk kez bir müsabakada beş gol yedi.

Kadrolar

Almanya : Neuer; Kimmich, Rüdiger, Tah, Mittelstädt; Andrich (Brüt 46), Kroos (Can 80); Musiala (Müller 74), Gündoğan, Wirtz (Sane 63); Havertz (Füllkrug 63)

İskoçya : Gunn; Hendry, Porteous, Tierney (McKenna 78); Ralston, McGregor (Gilmour 67), McTominay, Robertson; McGinn (McLean 67), Adams (Hanley 46), Christie (Shankland 82)