BAŞKAN KÖSE MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ

Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse’nin, mahalle muhtarlarıyla düzenlediği toplantıda, mahallelerin ihtiyaçlarını ve çözüm önerileri ele alındı. Toplantıda, yerel yönetimlerin hizmet kalitesini artırmak ve mahalle sakinlerinin yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla iş birliği ve dayanışma vurgusu yapıldı.

Toplantıda, altyapı ve üstyapı çalışmaları, çevre düzenlemeleri, peyzaj ve güvenlik gibi konular ele alındı. Muhtarlar, mahallelerindeki öncelikli sorunları ve çözüm önerilerini paylaşarak, belediye başkanına bilgi verdi.

Belediye Başkanı Fuat Köse, mahalle muhtarlarının, yerel yönetimlerin en önemli paydaşları olduğuna değinerek: "Mahalle muhtarlarımız, mahallelerimizin nabzını en iyi şekilde tutan ve yerel ihtiyaçları en iyi bilen kişilerdir. Onlarla iş birliği yaparak, mahallelerimizin sorunlarını çözmek ve hizmet kalitesini artırmak için birlikte çalışacağız. Bu tür toplantılar, yerel demokrasinin güçlenmesi ve kamu hizmetlerinin daha etkili bir şekilde yürütülmesi için önemli bir platform sağlar. Sizlerle her ay birim müdürlerinin de katılacağı geniş kapsamlı toplantılar yaparak değerlendirmelerde bulunacağız. Zaten sürekli olarak benimle, başkan yardımcılarımla ve bana bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren Vildan Ayar arkadaşımızın sorumluluğundaki muhtarlık şefliğimizle temas halindesiniz. Hepinize çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum." dedi.

EKONOMİK ENKAZ GÜÇ DURUMDA BIRAKTI

Başkan Köse, geçmiş dönem belediyesi tarafından kendilerine 1.714.887.000,00 TL tutarında borç enkazı bırakıldığını ve güç durumda kaldıklarını da dile getirerek: ‘’İnanılmaz çekler kesilmiş, ne karşılığı kesilmiş bu rakamlara nasıl ulaşılmış belli değil. Geçmiş 5 ay faiz ödeme toplamımız 43 milyon lira, bu para belediyemiz kasasından çıktı ve bizim için büyük rakam. Son olarak Vakıfbank geçmiş dönem alacağı için 38 milyon liramıza el koydu. Ekonomik olarak çok zor durumdayız.” dedi.

Başkan Köse, yapmış olduğu çağrıya iş adamlarının duyarsız kalmadığını ve araç hibelerinin arttığını, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden ise 2, 5 milyon lira tutarında itfaiye malzeme desteği aldıklarını açıkladı.

Köse, temizlik konusunda aksamalar olduğunu da kabul ederek bu durumun personel kaynaklı olduğunu bildirdi.

Köse: “Bu birimde çalışmak istemeyen personeller var ve izin, rapor alıyorlar. Bir geçiş dönemindeyiz. Personel eksikliğinden dolayı temizlik hizmetinde sıkıntılar yaşıyoruz. Ancak, gerekeni yapacağız ve sistem oturacak. Hatta eksiği olan birimlere personel görevlendirmelerini kendim bizzat yapacağım.” şeklinde konuştu.

Muhtarlar da yapılan toplantıdan memnuniyetlerini dile getirerek, yerel yönetimlerle işbirliği içinde çalışmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.