Giresun Valisi'nden Görele ve Çavuşlu Ziyareti!...

Hükümet Konağı önünde Görele Kaymakamı Hamit Genç, Görele Belediye Başkanı Hasbi Dede ve ilçe protokolü başta olmak üzere yöresel kıyafetli Göreleli çocuklar karşılanan Giresun Valisi  Mehmet Fatih Serdengeçti’nin ilk ziyareti Görele Kaymakamlığı oldu. Kaymakam Genç tarafından Görele’nin tarihi, coğrafyası, nüfusu, güvenlik durumu, eğitim, sağlık hizmetleri, ekonomik durum, tarım ve orman faaliyetleri, sosyal yardımlar, dini işler, gençlik ve spor etkinlikleri, KÖYDES projeleri ile yatırımlar başta olmak üzere güncel durum ve yerel yönetim faaliyetleri hakkında ayrıntılı bir brifing sunuldu.

 

Vali Serdengeçti, ziyaretle ilgili olarak “Kemençenin doğduğu topraklardayız... Kaymakamlığımızı ziyaret ederek ilçe genelinde yürütülen çalışmaların, planlanan projelerin son durumu hakkında bilgiler aldık.” ifadelerini kullandı.

Görele’ye yapılacak olan hizmet, yatırım ve projelerle ilgili Giresun Valimiz Sayın Mehmet Fatih Serdengeçti ile sürekli istişare içerisinde olduklarını belirten Belediye Başkanı Hasbi Dede, “İlçemize en iyi hizmeti verebilmek adına Valiliğimiz başta olmak üzere, tüm kurumlarımızla sürekli istişare ederek, birlikte çalışacağız. Sayın Valimiz Mehmet Fatih Serdengeçti’ye saygılarımızı sunuyor, bu güzel ziyaretleri için teşekkür ediyoruz” dedi.

 

GÖRELE BELEDİYE BAŞKANLIĞI

 

Kaymakamlık ziyaretinin ardından Görele Belediye Başkanlığını ziyaret eden Vali Serdengeçti, Belediye Başkanı Hasbi Dede ve ilçenin önde gelenleri tarafından karşılandı.

 

Belediye Başkanı Hasbi Dede ile bir araya gelen Vali Serdengeçti, ilçenin genel durumu, belediyenin yürüttüğü projeler ve vatandaşların talepleri hakkında bilgi aldı.

 

Vali Serdengeçti, Başkan Dede’ye görevinde başarılar dilerken, Başkan Dede de Vali Serdengeçti'ye nazik ziyaretlerinden dolayı şükranlarını sunarak kemençe hediye etti.

 

Ziyaretle ilgili olarak Vali Serdengeçti, “Görele Belediye Başkanı Hasbi Dede'yi ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgiler aldık. Nazik ev sahipliği için teşekkür ediyorum.” sözlerine yer verdi.

 

ESNAF VE VATANDAŞLARLA BULUŞMA

 

Vali Serdengeçti, Görele Belediye Başkanlığının ardından Görele ilçesindeki esnafları ziyaret ederek yerel işletmelere ve esnafa olan desteğini gösterdi.

 

Şehir meydanında vatandaşlarla da buluşan Vali Serdengeçti, hemşehrilerimizle samimi sohbetler gerçekleştirdi.

 

Vali Serdengeçti, bu anlamlı ziyaret sırasında vatandaşlara kulak verdi, sorunlarını dinledi ve onların günlük yaşamlarına katkıda bulunmak için ne gibi çözümler üretilebileceği konusunda fikir alışverişinde bulundu.

 

ŞEHİT ÖZEL HAREKAT POLİS MEMURU AHMET KARAAL’IN AİLESİ

 

Her fırsatta şehit aileleriyle bir araya gelen Vali Serdengeçti, 13 Haziran Perşembe günü gerçekleştirdiği Görele ilçe ziyaretinde de Şehit ailelerini yalnız bırakmadı.

 

Kurum ziyaretlerinin ardından Vali Serdengeçti, Şehit Özel Harekat Polis Memuru Ahmet Karaal’ın ailesini Kumyalı Mahallesi’ndeki evlerinde ziyaret etti.

 

Şehidimizin babasıyla samimi bir ortamda buluşan Vali Serdengeçti, ailenin yanında olmanın önemine vurgu yaparak, taziye dileklerinde bulundu ve acılarını paylaştı.

 

Ziyaret sırasında Vali Serdengeçti, Şehit Özel Harekat Polis Memuru Ahmet Karaal ve tüm Şehitlerimizin anısını yaşatmak amacıyla Şehidimizin kıymetli babası Mehmet Karaal’a Türk bayrağı ve çiçek takdim etti.

 

Ziyarette, Şehitlerimiz için Kur'an-ı Kerim Tilaveti gerçekleştirilerek dualar edildi.

 

Şehit Özel Harekat Polis Memuru Ahmet Karaal, 26.04.1990 tarihinde Diyarbakır ilinde görevliyken ihbar üzerine Lice ilçesine operasyona giderken pusuya düşürülen aracın takla atması sonucu şehit olmuş ve Eynesil ilçesi Boztepe Mahallesi aile kabristanlığına defnedilmiştir.

 

Vali Serdengeçti, ziyaret sonrası yapmış olduğu paylaşımda “1990 yılında Diyarbakir/Lice'de şehadete eren Polis Özel Harekat mensubu Ahmet Karaal'ın saygıdeğer ailesini ziyaret ettik. Aziz şehidimizin kıymetli babası Mehmet amcamızın mübarek Kurban Bayramı'nı ve Babalar Günü'nü şimdiden tebrik ederek hayır duasına talip olduk.” cümlelerini kullandı.

 

ÇAVUŞLU BELEDİYE BAŞKANLIĞI

 

Vali Serdengeçti, Şehit ailesini ziyaretinin ardından Çavuşlu Belediye Başkanlığını ziyaret etti.

 

Vali Serdengeçti ve beraberindeki Görele Kaymakamı Hamit Genç’i, Çavuşlu Belediye Başkanı Selim Hamzaoğlu ve belde yetkilileri karşıladı.

 

Vali Serdengeçti, Belediye Başkanı Selim Hamzaoğlu’na görevinde başarılar dilerken Başkan Hamzaoğlu da Vali Serdengeçti'ye nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

 

Vali Serdengeçti, Çavuşlu ziyareti sonrası ise “Ekmek diyarı Çavuşlu'dayız... Belediye Başkanı Selim Hamzaoğlu'nu ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgiler aldık. Nazik ev sahipliği için teşekkür ediyorum.” paylaşımında bulundu.

 

ÇAVUŞLU KARAVAN PARK VE KAMU BİNASI

 

Vali Serdengeçti, Görele ilçesinin son durağı olarak Milli Eğitim Bakanlığına tahsis edilen kamu binası ile Çavuşlu Karavan Park Projesini yerinde inceledi.

 

Milli Eğitim Bakanlığına tahsis edilen kamu binası ile ilgili yetkililerden bilgi alan Vali Serdengeçti, çalışmaların hızlandırılması talimatını verdi.

 

Akabinde Giresun Turizm Altyapı Hizmet Birliği (GİRTAB) tarafından ilk etap çalışmaları tamamlanan Çavuşlu Karavan Park Projesi hakkında GİRTAB Müdürü Emrullah Hızarcıoğlu ve diğer yetkililerden bilgi aldı.

 

Vali Serdengeçti, yaptığı ziyaret ve inceleme sonrası “Milli Eğitim Bakanlığımıza tahsis edilen kamu binamızda ve GİRTAB tarafından birinci etap çalışmaları tamamlanan Karavanpark Projesi çalışma alanında incelemelerde bulunduk.” ifadelerine yer verdi.

 

Ziyaretin sonunda Sayın Valimiz, Görele ilçesindeki kamu kurumlarının yetkililerine ve personeline çalışmalarından dolayı teşekkür ederek, ilçenin gelişimi ve refahı için iş birliği ve dayanışma çağrısı yaptı.