EYNESİL'DE ÇAY ÜRETİCİLERİ MAĞDUR!

Musaoğlu, ilçede faaliyet gösteren çay fabrikalarının uygulamalarının üreticileri zor duruma soktuğunu ifade etti.
Musaoğlu, bu yıl yaş çay fabrikalarının üreticilere %25 peşin, kalan kısmın ise 5 ay sonra ödenmesi şeklinde bir ödeme planı uyguladığını belirterek, bu durumun üreticileri mağdur ettiğini söyledi. "Bu yanlış uygulamaya karşı siyasi ilçe başkanlarımız ve muhtar temsilcilerimizle bir heyet oluşturduk. Bayram sonrası fabrikalara ikinci kez ziyaret gerçekleştireceğiz. Üreticilerimizin emeğinin karşılığını alması için mücadelemizi sürdüreceğiz," dedi.
Ören Çay fabrikasıyla yapılan görüşmeler sonucunda, fabrikanın %25 peşin ödeme planını %50 olarak güncellediğini ve bu adımın üreticileri memnun ettiğini belirten Musaoğlu, "Ören Çay'a hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Diğer çay fabrikalarından da aynı özveriyi bekliyoruz. Eğer heyet olarak fabrikalardan olumlu bir sonuç alamazsak, alternatif çalışmalar başlatarak üreticilerimizi bu mağduriyetten kurtaracağız," ifadelerini kullandı.
Eynesil Ziraat Odası’nın, çay üreticilerinin yaşadığı mağduriyeti gidermek için kararlı bir şekilde çalışmalara devam edeceği ve üreticilerin hakkını koruma yolunda mücadeleyi sürdüreceği vurgulandı.

Haber:Fikret BODUR