Giresun'da Vali Serdengeçti halkla bayramlaştı

Giresun Valiliğinde  gerçekleşen toplu bayramlaşma programı, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve İl Müftüsü Selçuk Kılıçbay tarafından yapılan dua ile devam etti.

Vali Serdengeçti'nin günün anlam ve önemini belirten hoşgeldiniz konuşmsının ardından misafirlere yapılan ikramlarla program sona erdi.

Programda, davetlileri selamlayarak bir konuşma yapan Vali Serdengeçti, “Bu mübarek günde davetimize icabet ederek sevincimize ortak oldunuz, her birinize gönülden teşekkür ediyor, mübarek Kurban Bayramı’nızı kutluyor, hoş geldiniz ve safalar getirdiniz diyorum.

Bayramlarımız, birlik ve beraberliğimizin güçlendiği Dini ve Milli duygularımızın perçinlendiği toplumsal yardımlaşmanın ve dayanışmanın en üst düzeye çıktığı müstesna günlerdir.

Bayramlarda büyüklerin eli öpülür, küçükler sevilir, ziyaretler yapılır, dualar edilir ve en önemlisi de çocuklarımıza hasletlerimiz aktarılır, empati duygusu aşılanır.

Tam da bu hissiyatlarla akrabalarımızı, komşularımızı, vatanımızı canı pahasına savunan aziz şehitlerimizin değerli ailelerini, kahraman gazilerimizi, yetim,  öksüz, hasta, yaşlı ve yardıma muhtaç insanlarımızı ziyaret etmeli, gönüllerini almalı, ihtiyaçlarını gidermeli ve bu sayede bayramı bayram tadında yaşama erdemine erişmeliyiz.

İnanıyorum ki, bu bayramda da bu ruhu gösterecek, birbirimize her zamankinden daha sıkı sarılacak; kaygıların ve sıkıntıların geri plana itildiği, sevginin, saygının ve hoşgörünün pekiştiği, insan ilişkilerinin güçlendiği, umutların canlandığı bir bayram geçireceğiz ve bir olmanın hazzına gene doyamayacağız.

Ama maalesef ki bu bayramda da bir tarafımız hep buruk olacak. Filistin’de, Suriye’de, Arakan’da, Doğu Türkistan’da, Afganistan’da ve daha birçok ülkede gördüğü zulümden dolayı Müslüman kardeşlerimiz bayramı bayram gibi yaşayamıyor. Rabbim bu mübarek günlerin hürmetine onları feraha kavuştursun. Müslümanların birlik, beraberliğini daim etsin.

Değerli Misafirler; Giresun’umuzda bu bayramı da hep birlikte huzur ve güven ortamı içerisinde idrak edebilmemiz için kamu görevlilerimizce her türlü tedbiri de aldık. Bayramı görev başında karşılayan tüm mesai arkadaşlarıma gönülden teşekkür ediyorum.

Cennet vatanımız uğruna canlarını hiçe sayarak şehitlik mertebesine ulaşan ve bu güzel topraklarda nice bayram sevinçlerinin yaşanmasına vesile olan Aziz Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anarken onların değerli miraslarına ve Kahraman Gazilerimize de sağlık, sıhhat ve huzur dolu bir ömür diliyorum.

Pençe Kilit Harekatı bölgesinde terör yuvalarını tek tek tespit ederek yok eden Kahraman Mehmetçiğimizin ve vatanımızın dört bir yanında terörle mücadele başta olmak üzere milletimizin huzur ve güvenliği için suçlularla göz açtırmayan fedakâr güvenlik güçlerimizin her daim muzaffer olmasını Rabbimden niyaz ediyorum.

Bütün bayramlarda olduğu gibi bu bayramda da uzaklardan ilimize gelen akrabalarımız, yakınlarımız var başka yerlere giden hemşehrilerimiz var. Sizlerin ve yakınlarınızın trafik kurallarına her zamankinden daha fazla riayet etmenizi; aşırı hız, yakın takip gibi trafik kuralı ihlallerinden kaçınmanızı; uykusuz, yorgun araç kullanmamanızı, her bir trafik kuralının en az bir hayat kadar değerli olduğunu özellikle hatırlatıyor ve sevdiklerinizle birlikte kazasız, sağlıklı ve güzelliklerle dolu bir bayram geçirmenizi diliyorum.

Bu vesile ile mübarek Kurban Bayramı’nın; Giresun’umuza, ülkemize, Aziz Milletimize, gönül coğrafyamıza, Âlem-i İslâm’a ve tüm insanlığa sağlık, huzur, bereket ve esenlikler getirmesini temenni ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Bayramımız mübarek olsun.” ifadelerini kullandı.

Toplu bayramlaşma programına; Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, Giresun Milletvekilleri Prof. Dr. Nazım Elmas, Ali Temür ve Ertuğrul Gazi Konal, Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can, Giresun Baro Başkanı Av. Soner Karademir, Vali Yardımcıları; Mehmet Fikret Çavuş ve Davut Sinanoğlu, kamu görevlileri, STK ve siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.