GİRESUN KURULTAYI ÇAĞRISI

Başkanlığını Göreleli hemşerimiz Hayrullah Usta’nın yaptığı Beykozlu Giresunlular tarafından 100.Bin Kişi Beykoz’da Buluşuyor” sloganıyla düzenlenen 33.Beykozlu Giresunlular Yayla Şenliği’nde konuşan dernek başkanı Göreleli hemşerimiz Hayrullah Usta” Her yıl olduğu gibi bu yılda 100.Bin Kişi Beykoz’da Buluşuyor” sloganıyla düzenlenen 33.Beykozlu Giresunlular Yayla Şenliği’ni başta Beykoz’dan olmak üzere, İstanbul ve çevre illerden de Giresunluların katılımıyla yaklaşın 65. 000 bin kişinin yoğun bir şekilde katılımlarıyla gerçekleştirdik. Giresun kültürünü yaşatmak amacıyla her yıl geleneksel hale getirdiğimiz 33.Beykozlu Giresunlular Yayla Şenliği’nde bizleri yalnız bırakmayan tüm hemşerilerimize yönetim kurulu adına teşekkür ediyorum” dedi.

GİRESUN KURULTAYI ÇAĞRISI…

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm Şehitleri ve ahirete intikal eden Gazileri, 42. ve 47. Gönüllü Alaylarının Komutanı Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan ve Topal Osman Ağa’yı rahmet ve minnetle anan Dernek Başkanı hemşerimiz Hayrullah Usta, yetkililerden Topal Osman’a iade-i itibar yapılmasını istedi.

Giresun’un sorunlarının görüşüleceği kurultayın Giresun Valiliği ve Giresun Belediyesi’nin ev sahipliğinde bir an önce toplanması için çağrıda bulunan Beykozlu Giresunlular Derneği Başkanı Göreleli hemşerimiz Hayrullah Usta ”Giresun Kurultayı” acilen her yıl geleneksel olarak partiler üstü olarak toplanmalıdır. Yada diğer bir deyişle üniversite, tüm STK’lar, demokratik kitle örgütleri, Belediyeler ve Meclisleri, İş İnsanları,  İl Özel idaresi ile İl Genel Meclisi, Siyasi Parti temsilcileri, dernekleri ile birlikte tüm muhtarlar, kamu kuruluşları bir araya gelerek her yıl geleneksel olarak “Giresun Kurultayı”ını daha fazla geç kalmadan mutlaka toplamalıdır. Gelin herkes siyasi kimliğini bir kenara bıraksın. Cumhuriyetin 2. yüzyılında, Giresun ne istediğini, yeni bir iktidara sunabileceği bir kurtuluş reçetesini ete kemiğe büründürmelidir. Bu kurultay ile birlikte Giresun’un Kalkınma Reçetesi bir sonuç bildirgesi olarak duyurulmalıdır. Kısacası, yeni bir dönemin, yeni bir iktidarın ayak sesleri yaklaşırken, Giresun öncelikli yaşamsal kalkınma stratejisinin temel satırbaşlarını mutlaka sıralamalıdır. Son 20 yıla kadar istihdamda ve özellikle kamu yatırımlarında bölgesinin yıldızı olan Giresun’umuz, bugün komşu iller arasında en geride kalmıştır. Bugün bu memleketin nimetlerinden faydalanan ama bu kötü gidişata sessiz kalan 3.kuşak Giresunlulara sesleniyorum. Artık kaldırın başlarınızı. Dedelerimizin, babalarımızın yaptığı gibi tek yumruk ,tek ses olalım. Giresun’un sorunlarının görüşüleceği kurultayın Giresun Belediyesi’nin ev sahipliğinde bir an önce toplayalım” dedi.

Beykozlu Giresunlular Derneği Başkanı Göreleli hemşerimiz Hayrullah Usta” Bu konuda biz dernek olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Önümüzdeki aylarda Giresun’a gelerek Vali Bey başta olmak üzere, Belediyeler ve STK’larla istişare yapacağım” dedi goreleden haber-medya