Giresun İl Müftülüğünce din görevlilerine yönelik "Hafızlık ve Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışmaları" düzenlendi.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası yarışmaları

Giresun İl Müftülüğünce, din görevlilerinin yeteneklerinin geliştirilmesi ve planlı çalışma alışkanlığının kazandırılması amacıyla "Hafızlık ve Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışmaları" düzenlendi.

Giresun İl Müftülüsü Selçuk Kılıçbay, yarışmaya katılım sağlayan tüm din görevlilerine teşekkür etti.

Cami ve Kur’an kurslarında görev yapan din görevlilerinin İslam’ın hakikatlerini insanlığa aktaran kutlu yolun varisleri olduğunu belirten İl Müftüsü Kılıçbay, “Geçmişten günümüze insanlığın manevi imarını gerçekleştiren, iyilik yolunda örnek ve önder olan din görevlilerimiz, Kur’an-ı Kerim’in asırlarını aşan evrensel mesajını vatandaşlarımızla buluşturmak için azami gayret göstermektedir.

Kur’an-ı Kerim, bütün insanlığı hidayete ve ebedi kurtuluşa davet eder. Rabbimize, çevremize ve bütün kainata karşı görev ve sorumluluklarımızı bize öğretir. İslam’ın hayat veren hükümlerini açıklar. Bilgi ve hikmetin, iyilik ve güzelliğin yollarını gösterir. Barış ve huzurun, adalet ve birlikte yaşamanın ilkelerini bildirir. İnsan onur ve haysiyetini, hak ve hürriyetini mukaddes bilmeyi emreder.

Camilerimizin mihrabından, minberinden, kürsüsünden, minaresinden, Kur’an kurslarından bu yüce değerleri insanlıkla buluşturan din görevlilerimizin başarılarının daim olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum.” dedi.

İl Müftüsü Selçuk Kılıçbay’ın başkanlığında yapılan yarışmaların komisyonunda İl Müftü Yardımcıları Alaettin Kırbıyık, Fatih Sarıgül, Vaiz Hasan Sağlam, Şube Müdürü İsmail Aydın ve Müftülük Murakıbı Mehmet Zahid Sarıgül yer aldı.

Yarışma komisyonlarının yaptığı değerlendirme sonucunda "Hafızlık" kategorisinde Giresun Merkez’den Ali Mutlu birinci,  Alucra’dan Emrah Akın ikinci, Görele’den İsmail Divli ise üçüncü oldu. "Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma" yarışmasında ise Görele’den Onur Can Arslan birinci, Bulancak’tan Rıdvan Oral ikinci, Giresun Merkez’den Mücahit Aydın üçüncü oldu.

Yarışmalarda birinci olan Kale Camii Uzman İmam Hatibi Ali Mutlu ve Görele Menteşe Köyü Camii İmam Hatibi Onur Can Arslan kendi kategorilerinde yapılacak bölge yarışmalarında Giresun’u temsil edecek.