CHP Giresun Fındık Taban Fiyatı İçin Basın Toplantısı Düzenlendi

Toplantıda, hükümete fındık taban fiyatının en az 160 lira olarak açıklanması çağrısı yapıldı. Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, hükümetin tarım politikasını eleştirerek, “AKP hükümeti yanlış politikalarıyla tarımı bitirdi. Şu an sadece fındıkta değil, tüm tarım ürünlerinde sıkıntı var. Tarım Bakanı bir an önce fındık fiyatını üreticinin yüzünü güldürecek şekilde açıklamalıdır” dedi.

Erhan Adem, Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan’ın fındık üreticisinin hakkını koruduğunu belirterek, “Karan, Türkiye’deki Ziraat Odaları arasında en çok çalışan başkanlar arasında” ifadesini kullandı. Ancak FİSKOBİRLİK’in mevcut durumunu eleştirerek, bu kurumun üreticinin öz kuruluşu olduğunu vurguladı. “FKB bağımsız olmalı, rant bölüşülen bir kurum değil, üreticinin ve fındığın hakkını savunan bir kurum olmalıdır. İthal lobilerin yanında değil, üreticinin faydasına işler yapması gerektiğini” söyledi.

Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş de fındık taban fiyatının en az 160 lira olarak belirlenmesi gerektiğini ifade etti. Gezmiş, “Üreticiyi yok sayan hükümete fındığın başkenti Giresun’dan gereken cevabı vereceğiz” diyerek tüm üreticileri mitinge davet etti.Giresun İleri Gazetesi