“Artık Yeter! Krizin Sebebi ve Müsebbibi Biz Değiliz”

Giresun Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği Başkanvekili ve Giresun Kahveciler Odası Başkanı Ercan Ayhan, kamuda tasarruf tedbirleri paketi adı altında başta küçük esnaf ve sanatkârlar olmak üzere halkın cezalandırıldığını söyledi.

Ayhan yaptığı yazılı açıklamada, “Ekonomik krizin sebebi ve müsebbibi ne esnaf, ne memur, ne çalışan, ne emekli ne de halk. Ama ne hikmetse fatura bu kesime kesiliyor ve ödettiriliyor” dedi.

Ayhan, ekonomik krizin reçetesi gibi lanse edilen tasarruf paketi eğer bir çözüm ise bu tasarruf tepeden aşağıya top yekün yapılmalıdır ve itibardan da tasarruf edilmelidir. Yük sadece esnafın, memurun, çalışanın, emeklinin, çiftçinin ve halkın üstüne yüklenmemelidir” ifadelerini kullandı.

 

“PAKET, KÜÇÜK ESNAFIN TİCARİ HAYATINA ETKİ ETTİ”

Kamuda tasarruf paketinin doğrudan küçük esnafın ticari hayatına, halkın ise kamu yatırımlarından alacağı hizmete etki ettiğini belirten Ayhan, “Neden her zaman kötü sonuçların ve ekonomik krizin faturasını esnaf ve halk ödüyor? Bakanlar, Milletvekilleri, genel müdürler, bürokratlar, daire müdürleri ve kamunun imkânlarından yararlananlar her kesin malumu fütursuzca devletin imkânlarını kullananlara tasarruf yok, Esnafa, halka, vatandaşa, çiftçiye, Emekliye hoyratça yapmış olduğunuz harcamaların bedelini ödetmeye çalışmaktasınız” diye konuştu.

“ARTIK YETER ! KRİZİN SEBEBİ VE MÜSEBBİBİ BİZ DEĞİLİZ”

Giresun Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği Başkanvekili Ayhan, açıklamasında şunları kaydetti “Önümüzde kurban bayramı var vatandaşımız, esnaf, köylü, çifçi, asgari ücretli, Emekli nasıl girecek bu bayrama, nasıl çocuklarının yüzlerine bakacak, tabiki devletin imkânlarından yararlananlar tabandaki halkın sıkıntıları bilemezler çünkü halktan tabandan uzaklar. Artık yeter, ekonomik krizin ve ülkenin getirildiğini durumun sebebi ve müsebbibi biz değiliz.

Biz küçük esnaf ve sanatkârlar olarak her zaman ülkemizin birliği, beraberliği ve bekası için taşın altına elimizi koyduk ve koymaktan da asla çekinmeyiz. Ama gelinen süreçte ekonomik krizin faturası bize kesilemez, ödettirilemez. Kamuda tasarruf paketi kapsamında küçük esnafın ve ticaret hayatının ayakta kalma adına kamuya yaptığı işlerden tasarruf olmaz.

Bunun adı tasarruf değil, büyük ve güçlü sermayeler karşısında küçük esnafı ve ticari hayatı ortadan kaldırmaktır. Unutulmamalıdır ki, küçük esnaf ve sanatkârlar bu ülkenin can damalarındandır. Bunu kimse ne aklından nede fikrinden çıkartsın. Tasarruf tedbirleri paketine asla ve asla karşı olmadık.

Fatura esnaf ve halk üzerinden tahsil edilmesine karşıyız. Bu tasarruf tedbirlerinden bizde sivil toplum kuruluşu başkan ve yöneticileri olarak üzerimize düşen payı almalıyız. Tepeden aşağıya tüm oda, sendika ve diğer sivil toplum kuruluşları taşın altına ellerini koymalıdır”